Ilma kestadeta tatraterade saamiseks tööstuses aurutatakse tatraterasid umbes 80 kraadi juures kuni viljad-pähklid paisuvad ja eralduvad koorest, seejärel kõik kuivatatakse ja tuulutamise teel eraldatakse kestad. Selliselt valmistatud tatratooted muutuvad kahe kuu pärast täiesti „surnud toiduks”, tatar enam ei idane, annab organismile ainult mikroelemente ja kaloreid.
Terveid „tatrapähkleid“ nimetatakse tatratanguks, töötlemisel purustatuid aga tatra peentanguks.
Üha sagedamini puhastatakse tatrateri ehk eraldatakse kestad spetsiaalsetes mehhaanilistes veskites (nagu seda tehti vanasti Eesti taludes). Selliselt on võimalik saada tatratangu (tatrateri), millest toidu valmistamine on palju kiirem, nendes säilivad kõik bioaktiivsed ained ja elujõud, idanemisvõime.
Terveid „tatrapähkleid“ nimetatakse tatratanguks, töötlemisel purustatuid aga tatra peentanguks.
Üha sagedamini puhastatakse tatrateri ehk eraldatakse kestad spetsiaalsetes mehhaanilistes veskites (nagu seda tehti vanasti Eesti taludes). Selliselt on võimalik saada tatratangu (tatrateri), millest toidu valmistamine on palju kiirem, nendes säilivad kõik bioaktiivsed ained ja elujõud, idanemisvõime.
Nagu väidavad spetsialistid juba kümneid aastaid: „Tatras sisaldub kõike”.
Inimene võib mitmeid kuid täisväärtuslikult toituda süües ainult tatart ja piima saadusi. Tatart loetakse üheks parimaks looduslikuks organismi „puhastajaks”, „isu normaliseerijaks” (tatart omastab organism aeglaselt, inimesel ei teki ilmaasjata söögiisu jne).
Inimene võib mitmeid kuid täisväärtuslikult toituda süües ainult tatart ja piima saadusi. Tatart loetakse üheks parimaks looduslikuks organismi „puhastajaks”, „isu normaliseerijaks” (tatart omastab organism aeglaselt, inimesel ei teki ilmaasjata söögiisu jne).
Nii, et tatradieet ei tohiks olla tervist kahjustav, kui osta poest õigeid tatrateri ehk seda tatart, mida pole aurutatud.
R.
R.
0 kommentaari:
Postita kommentaar